Sport

Přestože byste na to tuto exotickou karibskou zemi zřejmě netipovali, nejoblíbenějším a nejrozšířenějším sportem je zde baseball. Kultura tohoto sportu sem byla pravděpodobně importována díky vlivu spojených států.

Dnes je místní baseballová liga na světové úrovni a mnoho hráčů postupně přechází do špičkových amerických týmů a stávají se tak pro mladé Dominikánce zbožňovanými idoly.

Potápění

Přítomnost bohatého podmořského života jednoznačně předznamenává fungování mnoha potápěčských center, ve kterých si můžete zaplatit potápěčského kurzy.

V neoprénu a s kyslíkovými bombami se pak můžete potápět desítky metrů pod hladinu moře a pozorovat úžasné korálové útesy a vraky potopených lodí.

Windsurfing

V jihozápadní části ostrova není příliš větrno, protože vítr foukající ze severu odkloní utlumí složitý terén ostrova. Ale právě u severních pláží je jsou podmínky pro windsurfaře a surfaře téměř dokonalé. Většinou fouká „tak akorát“, že se zde začátečníci mohou teprve učit svá prkna ovládat a pokročilí se zde nenudí.

Veškeré potřebné vybavení si můžete vypůjčit přímo na plážích, a pokud neznáme ani základy windsurfingu, čekají zde instruktoři, u kterých si můžete zaplatit krátký kurz.

Rozhodně je lepší získat základní informace o zacházení s plachtou a správném postoji přímo od odborníka, jinak se vám asi moc dobře vést nebude.

Plážové sporty

Na soukromých plážích příslušných k menším hotelům je množství dostupného vybavené pro plážové sporty omezené, ale na velkých veřejných plážích máte možnost výběru z obrovského množství aktivit – vodní lyže, kajaky, šlapadla, vodní skútry, parasailing (let na padáku za motorovým člunem), plážový volejbal …

Na hotelových plážích je většina těchto aktivit poskytována zdarma (při programu all inclusive), na veřejných budete muset platit.

Golf

Stejně jako všude i jinde, i v Dominikánské republice má golf nálepku sportu pro bohaté. Po celé zemi se nachází dvacet tři hřišť, ale ty jsou navštěvovány téměř výhradně cizinci.

Jsou tu zřízena především kvůli vysokému zájmu užívat si tohoto sportu i během dovolené, ale jinak nejsou příliš kvalitní. Trávníky se zde těžko udržují, takže hráče mohou nadchnout zřejmě jen exotickým prostředím.

Jízda na koni

Koně zde samozřejmě nejsou původními zvířaty, byly sem dovezeny evropskými kolonisty, a dnes by už neměli velkého využití, kdyby hotely nezačaly návštěvníkům nabízet projížďky na koních po okolí.

Jelikož je to rychlejší než jít pěšky a zároveň se nemusíte péct v kabině auta, je tato nabídka hojně využívaná.

Vyjížďky trvají od jedné hodiny po větší část dne. Cenově je tato atrakce vcelku dostupná a mohou ji využít i ti turisté, kteří na koni nikdy neseděli, protože je bude doprovázet zkušený průvodce.